מאמרים | המדריך המלא לנגישות מבנים
top of page

המדריך המלא לנגישות המרחב הבנוי

היבטי הנגישות בבניין מגורים חדש

הצורך בנגישות במרחב העירוני הבנוי בישראל הוא תחום הזוכה למודעות גבוהה מאוד בשנים האחרונות ובשורה התחתונה תורם ישיר לשיפור באיכות החיים עבור רבים מתושבי המדינה. אם מדברים על אנשים עם מוגבלות, הורים עם עגלות או אנשים הנתקלים בקשיים זמניים, הנגישות היא פרמטר חיוני ליצירת מרחב חיים מאפשר ושוויוני.

בניין המגורים החדש: מהו?

לפי החוק בישראל, בניין מגורים חדש הוא כזה המורכב משש דירות לפחות בעלות כניסה משותפת שקיבל היתר בניה לאחר ה-3 בספטמבר 2010. חשוב להבין כי הדירות המדוברות יכולות להיות חלק מבניין עצמאי..

התאמות נגישות בבניין מגורים קיים

מגורים ישנם לא מעט מקרים בהם השטחים המשותפים שבבניין דורשים התאמות כדי לאפשר לאנשים בעלי מוגבלות להתגורר באופן נוח ובטוח. השאלה היא לא רק אילו התאמות נדרשות, אלא גם מי הגורם המוסמך לבצען ותחת אילו תנאים. בעוד בחלק מהבניינים החדשים ייתכן ונדרשות התאמות מעבר לאלה המוגדרות על פי החוק, המסגרת החוקית המחייבת את ההתאמה בא לידי ביטוי בחוק המקרקעין משנת 1969. לפי החוק, ישנן התאמות שיכולות להתבצע רק אחרי שמתקבלת הסכמת הרוב המוחלט של בעלי הדירות בבניין, וישנם מקרים בהם ההתאמה ניתנת לביצוע ללא צורך בקבלת אישור מצד הדיירים..

מערכת הסימנים בנגישות מבנים

מערכת הסימנים במרחב הבנוי הינה אמצעי בעזרתו ניתן להכווין ולהזהיר בעלי מוגבלויות ראייה המבקשים להגיע מנקודה אחת לשנייה בצורה מכובדת ורציפה. סימנים אלו נוצרו כחלק ממערכת שיטתית וחזרתית להתמצאות ואזהרה המבוססות על סדר הפעולות- עצור-חשוב-המשך.

בעלי מוגבלות בראיה נחלקים למספר קבוצות. האחת, בעלי שרידי ראייה בדרגות שונות (שדה ראייה מצומצם או ליקוי בחדות הראייה) המסוגלים להיעזר בשרידי הראייה באופן מסוים על מנת להתמצא במרחב הבנוי, לנוע בו ולהימנע מסכנות הנמצאות לאורך הדרך. השנייה, עיוורים לחלוטין, אשר אינם מסוגלים לראות כלל ועל כן החוש המפותח אצלם המאפשר להם התמצאות, ניידות והימנעות מסכנות הינו חוש המישוש. השלישית, כבדי ראייה שראייתם חלשה או חלקית. והרביעית, בעלי אנומליות בראייה כגון: עיוור צבעים.

shutterstock_187933352.jpg

המדריך המלא לביצוע התאמות נגישות לעסק

הנגשת העסק?! לא מה שחשבתם.

תהליך קצר ופשוט לקבלת אישור עסק נגיש!

לאחרונה המודעות בדבר הנגשת בתי עסק בישראל עולה מדרגה, ומביאה את חובת הנגשת העסק לבעלי מוגבלויות לפתחם של רוב העסקים בישראל. החוק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ותקנות הנגישות, מפרטים בדקדוק רב על האופן בו מוסדות ציבוריים, בתי עסק קטנים כגדולים ועוד, צריכים לבצע את ההתאמות בנושא נגישות במרחב הפיזי ובכלל. אלו באים להבטיח שאנשים עם מוגבלויות יוכלו לנוע ולהתמצא במרחב באופן נוח ושוויוני.

bottom of page